Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada z cukinii

Rolada z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 183 Ocena: 3358

Dodano:

Odsłon: 5597

Smaczna i zdrowa :)

Składniki

  • 1 duża cukinia
  • 3 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 1 duży kiszony ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duży lub 2 małe serki z chrzanem
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • Sól
  • 1 łyżka pokrojonego świeżego koperku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolada z cukinii

Przygotowanie

  1. Cukinię ze skórką zetrzeć na dużych oczkach (jeżeli są pestki, usunąć) posolić i pozostawić na 15 minut, aby puściła sok.

  2. Po ty czasie bardzo mocno odcisnąć. Dodać czosnek, żółtka, mąkę i bułkę tartą - wymieszać. Z białek ubić na sztywno pianę i dodać do masy, wymieszać.

  3. Piekarnik nagrzać do 180 st. termoobieg lub góra dół. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę. Rozprowadzić cienko, równomiernie tworząc prostokąt. Piec ok. 30 min do lekkiego zrumienienia.

  4. Po wyjęciu z pieca pozostawić do wystudzenia. Na stole rozłożyć folię spożywczą i ułożyć wystudzone ciasto następnie posmarować serkiem , posypać pokrojoną w kosteczkę papryką i ogórkiem również pokrojonym w kosteczkę ( ogórka odsączyć po pokrojeniu ). Posypać pokrojonym koperkiem.

  5. Zwinąć roladę jak cukierek. Pozostawić w lodówce na kilka godzin.
    Życzę smacznego...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń