Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam, że ta rolada jest smaczniejsza od babki ziemniaczanej, ponieważ farsz stanowi szynka, plastry żółtego sera i podsmażone pieczarki.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2541
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1777
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11195
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2541
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1777
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11195
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na najmniejszych oczkach razem z cebulą. Całe jajka roztrzepać rózgą i wlać do masy ziemniaczanej (nie odciskać). Doprawić solą i pieprzem. Dodać przyprawę do dań ziemniaczanych. Dużą blachę (tę z wyposażenia piekarnika ) wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem lub olejem i rozprowadzić równomiernie masę ziemniaczaną. Wstawić do pieczenia na 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Przygotować farsz: Pieczarki pokroić w cienkie plastry i przesmażyć razem z drobno pokrojoną cebulką na łyżce klarowanego masła.Doprawić solą i pieprzem.
Upieczone, gorące ciasto ziemniaczane przełożyć na blat, usunąć papier i w miarę szybko rozłożyć na nim plastry szynki, pieczarki i żółty ser. Zwinąć ciasno w roladę, owinąć dodatkowo papierem i wstawić na 10 minut do piekarnika by ser się rozpuścił. Podawać na ciepło z keczupem lub sosem czosnkowym , ale równie smaczna jest na zimno pokrojona w plastry.