Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam, że ta rolada jest smaczniejsza od babki ziemniaczanej, ponieważ farsz stanowi szynka, plastry żółtego sera i podsmażone pieczarki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4285
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 736
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3981
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4285
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 736
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3981
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 811
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na najmniejszych oczkach razem z cebulą. Całe jajka roztrzepać rózgą i wlać do masy ziemniaczanej (nie odciskać). Doprawić solą i pieprzem. Dodać przyprawę do dań ziemniaczanych. Dużą blachę (tę z wyposażenia piekarnika ) wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem lub olejem i rozprowadzić równomiernie masę ziemniaczaną. Wstawić do pieczenia na 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Przygotować farsz: Pieczarki pokroić w cienkie plastry i przesmażyć razem z drobno pokrojoną cebulką na łyżce klarowanego masła.Doprawić solą i pieprzem.
Upieczone, gorące ciasto ziemniaczane przełożyć na blat, usunąć papier i w miarę szybko rozłożyć na nim plastry szynki, pieczarki i żółty ser. Zwinąć ciasno w roladę, owinąć dodatkowo papierem i wstawić na 10 minut do piekarnika by ser się rozpuścił. Podawać na ciepło z keczupem lub sosem czosnkowym , ale równie smaczna jest na zimno pokrojona w plastry.