Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam, że ta rolada jest smaczniejsza od babki ziemniaczanej, ponieważ farsz stanowi szynka, plastry żółtego sera i podsmażone pieczarki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7987
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 344
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7987
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 344
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 620
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na najmniejszych oczkach razem z cebulą. Całe jajka roztrzepać rózgą i wlać do masy ziemniaczanej (nie odciskać). Doprawić solą i pieprzem. Dodać przyprawę do dań ziemniaczanych. Dużą blachę (tę z wyposażenia piekarnika ) wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem lub olejem i rozprowadzić równomiernie masę ziemniaczaną. Wstawić do pieczenia na 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Przygotować farsz: Pieczarki pokroić w cienkie plastry i przesmażyć razem z drobno pokrojoną cebulką na łyżce klarowanego masła.Doprawić solą i pieprzem.
Upieczone, gorące ciasto ziemniaczane przełożyć na blat, usunąć papier i w miarę szybko rozłożyć na nim plastry szynki, pieczarki i żółty ser. Zwinąć ciasno w roladę, owinąć dodatkowo papierem i wstawić na 10 minut do piekarnika by ser się rozpuścił. Podawać na ciepło z keczupem lub sosem czosnkowym , ale równie smaczna jest na zimno pokrojona w plastry.