Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam, że ta rolada jest smaczniejsza od babki ziemniaczanej, ponieważ farsz stanowi szynka, plastry żółtego sera i podsmażone pieczarki.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 37
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 996
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35011
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 37
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 996
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35011
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na najmniejszych oczkach razem z cebulą. Całe jajka roztrzepać rózgą i wlać do masy ziemniaczanej (nie odciskać). Doprawić solą i pieprzem. Dodać przyprawę do dań ziemniaczanych. Dużą blachę (tę z wyposażenia piekarnika ) wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem lub olejem i rozprowadzić równomiernie masę ziemniaczaną. Wstawić do pieczenia na 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Przygotować farsz: Pieczarki pokroić w cienkie plastry i przesmażyć razem z drobno pokrojoną cebulką na łyżce klarowanego masła.Doprawić solą i pieprzem.
Upieczone, gorące ciasto ziemniaczane przełożyć na blat, usunąć papier i w miarę szybko rozłożyć na nim plastry szynki, pieczarki i żółty ser. Zwinąć ciasno w roladę, owinąć dodatkowo papierem i wstawić na 10 minut do piekarnika by ser się rozpuścił. Podawać na ciepło z keczupem lub sosem czosnkowym , ale równie smaczna jest na zimno pokrojona w plastry.