Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-09-2009
Bardzo ładne, pożywne i dobre w smaku :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 263
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2964
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29034
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 263
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2964
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29034
Składniki
Masło miękkie wyrobić z chrzanem najlepiej spróbować czy nie jest za słabo smakujące chrzanem. Każdy plaster szynki posmarować tym jak kanapkę, ale nie za grubo i zwinąć w ścisły rulonik, w każdy koniec włożyć po jednym groszku.
W międzyczasie rozrobić w niewielkiej ilości wody bulion i dodać żelatynę, ale nie za dużo, zalewa jest nam potrzebna do zalania talerza szerokiego z zawiniętymi brzegami do zalania poukładanych ruloników szynki. Bulion z żelatyną wystudzić i włożyć na chwilę do lodówki, pilnować żeby się nie ścięło, po schłodzeniu zalać ułożone na talerzu roladki, tak żeby były przykryte bulionem z żelatyną.. Następnie odstawić do lodówki aż zastygnie bulion.