Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z szynki w galarecie, to świetna propozycja na pyszną i super szybką do zrobienia przekąskę. Idealna na okres wielkanocny czy też na rodzinne imprezy.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2006
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12965
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 256
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2006
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12965
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 256
Składniki
Jajka ugotuj w osolonej wodzie na twardo, a następnie obierz ze skorupek. Zetrzyj jajka na tarce o grubych oczkach. Dodaj majonez i chrzan, a następnie dopraw wszystko solą i pieprzem. Wymieszaj do połączenia się składników.
Każdy plaster szynki posmaruj przygotowaną pastą, zawiń w rulonik i ułóż na półmisku. Paprykę pokrój w słupki. Każdy słupek układaj pomiędzy rolkami z szynki. Dookoła roladek wyłóż groszek konserwowy. Po bokach półmiska wyłóż pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Możesz ich użyć mniej lub więcej – wedle uznania.
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody, odstaw na kilka minut, żeby napęczniała. Bulion zagotuj, dodaj żelatynę, wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Tężejącą galaretkę zalej roladki. Na środku możesz położyć cebulkę z wyciętym wzorem i gałązki bazylii do dekoracji. Wstaw całość do lodówki i pozostaw do momentu aż galaretka stężeje.