Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli są hitem domowych imprez a także znakomitą propozycją na Sylwestra. Wystarczy odrobina fantazji by wyczarować w prosty sposób kolorowe, smaczne ślimaczki, które błyskawicznie znikają ze stołu, można je przygotować ze swoich ulubionych składników.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 207
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 954
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 753
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 207
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 954
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 753
Składniki
Placki tortilli dość obficie smarujemy serkiem. Na plackach układamy umyte i osuszone liście sałaty, po 3-4 sztuki. Połowę tortilli przykrywamy salami a na wierzchu umieszczamy plastry żółtego sera. Odsączone korniszony, żółtą i czerwoną paprykę kroimy w plastry a następnie poziomo układamy na brzegu tortilli. Placki zwijamy ciasno w rulony i zawijamy w folię spożywczą, po czym wstawiamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone tortille odwijamy z folii i kroimy na 5-6 części.