Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli są hitem domowych imprez a także znakomitą propozycją na Sylwestra. Wystarczy odrobina fantazji by wyczarować w prosty sposób kolorowe, smaczne ślimaczki, które błyskawicznie znikają ze stołu, można je przygotować ze swoich ulubionych składników.
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 67
Krem z cukinii jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą...
Odsłon: 35
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 88
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 178
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 57
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 67
Krem z cukinii jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą...
Odsłon: 35
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 88
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 178
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 57
Składniki
Placki tortilli dość obficie smarujemy serkiem. Na plackach układamy umyte i osuszone liście sałaty, po 3-4 sztuki. Połowę tortilli przykrywamy salami a na wierzchu umieszczamy plastry żółtego sera. Odsączone korniszony, żółtą i czerwoną paprykę kroimy w plastry a następnie poziomo układamy na brzegu tortilli. Placki zwijamy ciasno w rulony i zawijamy w folię spożywczą, po czym wstawiamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone tortille odwijamy z folii i kroimy na 5-6 części.