Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z tortilli są hitem domowych imprez a także znakomitą propozycją na Sylwestra. Wystarczy odrobina fantazji by wyczarować w prosty sposób kolorowe, smaczne ślimaczki, które błyskawicznie znikają ze stołu, można je przygotować ze swoich ulubionych składników.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Placki tortilli dość obficie smarujemy serkiem. Na plackach układamy umyte i osuszone liście sałaty, po 3-4 sztuki. Połowę tortilli przykrywamy salami a na wierzchu umieszczamy plastry żółtego sera. Odsączone korniszony, żółtą i czerwoną paprykę kroimy w plastry a następnie poziomo układamy na brzegu tortilli. Placki zwijamy ciasno w rulony i zawijamy w folię spożywczą, po czym wstawiamy na pół godziny do lodówki. Schłodzone tortille odwijamy z folii i kroimy na 5-6 części.