Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Roladki z tortilli z serem i szynką zawsze cieszą się ogromną popularnością na przyjęciach. Można je również spakować i zabrać ze sobą w drogę, do pracy lub na piknik. Składniki w przepisie możecie dowolnie modyfikować dodając ulubione warzywa lub przykładowo zastępując szynkę wędzonym łososiem.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 141
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 141
Składniki
Połóż na talerz jeden placek pszenny tortilli.
Placek posmaruj grubą warstwą kremowego serka śmietankowego. Jeśli chcesz podkręcić smak roladek możesz również użyć serka smakowego np.: z ziołami, suszonymi pomidorami, czy z dodatkiem chrzanu. Jeśli masz zwykły serek śmietankowy, możesz dodać do niego odrobinę chrzanu ze słoiczka lub musztardy.
Na posmarowany serek wyłóż plasterki szynki i żółtego sera.
Na rozłożoną szynkę i ser wyłóż umyte i osuszone liście sałaty (możesz wykorzystać również mix sałat, liście szpinaku lub rukoli).
Ogórki konserwowe i czerwoną paprykę pokrój w wąskie paski. Jeśli nie posiadasz ogórków konserwowych, możesz zastąpić je świeżymi. W przypadku papryki również możesz użyć świeżej lub konserwowej ze słoika.
Nafaszerowane tortille zwiń ciasno w rulon.
Zwiniętą tortillę pokrój na mniejsze kawałki.
Przed podaniem roladki możesz schłodzić w lodówce. Jeśli roladki się rozwijają, możesz je spiąć wykałaczką i ozdobić oliwkami lub pomidorkami koktajlowymi.