Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna przystawka, którą przygotujesz w pięć minut! Przepis idealny dla niespodziewanych gości. Smaczne i kolorowe roladki z tortilli wypełnione aromatycznym farszem.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 375
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 131
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 375
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 131
Składniki
Pęczek szczypiorku drobno siekamy. Ogórki kiszone kroimy w plasterki.
Placek tortilli smarujemy serkiem śmietankowym i posypujemy szczypiorkiem, następnie na tortillę wykładamy plastry sera i szynki.
Na przeciwległych końcach placka układamy dwa rzędy plasterków ogórka. Na środek wykładamy garść świeżych liści sałaty lub szpinaku.
Tortillę zwijamy w ścisły rulon i kroimy na 2-3 cm kawałki. Przystawkę możemy podawać od razu. Smacznego!