Do góry

Przekąski Przepis na:

Rożki francuskie z serem

Rożki francuskie z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 1112

Dodano:

Odsłon: 97

Małe wyborne przekąski z ciasta francuskiego, które świetnie się sprawdzają nie tylko na przyjęcia, ale również na co dzień. Zaletą rożków z ciasta francuskiego jest szybkość ich przygotowania. Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, jest również fantastycznie elastyczny - te rożki można przygotować właściwie z każdym nadzieniem!

Składniki

  • serek kremowy 250 g
  • żółtko 1 sztuka
  • cukier 2 łyżki
  • rodzynki 1 łyżka
  • ciasto francuskie 300 g
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rożki francuskie z serem

Przygotowanie

  1. Serek kremowy wymieszać z żółtkiem, cukrem i rodzynkami.

  2. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nakładać łyżkę nadzienia, sklejać rogi kwadratów na górze formując sakiewkę.

  3. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza przy grzaniu góra-dół.

  4. Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, używając pędzelka smarować mlekiem, piec na złoto 15-20 minut.

  5. Podawać po wystudzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń