Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe wyborne przekąski z ciasta francuskiego, które świetnie się sprawdzają nie tylko na przyjęcia, ale również na co dzień. Zaletą rożków z ciasta francuskiego jest szybkość ich przygotowania. Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, jest również fantastycznie elastyczny - te rożki można przygotować właściwie z każdym nadzieniem!
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 95
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 205
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 764
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 398
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 541
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 95
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 205
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 764
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 398
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 541
Składniki
Serek kremowy wymieszać z żółtkiem, cukrem i rodzynkami.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nakładać łyżkę nadzienia, sklejać rogi kwadratów na górze formując sakiewkę.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza przy grzaniu góra-dół.
Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, używając pędzelka smarować mlekiem, piec na złoto 15-20 minut.
Podawać po wystudzeniu.