Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe wyborne przekąski z ciasta francuskiego, które świetnie się sprawdzają nie tylko na przyjęcia, ale również na co dzień. Zaletą rożków z ciasta francuskiego jest szybkość ich przygotowania. Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, jest również fantastycznie elastyczny - te rożki można przygotować właściwie z każdym nadzieniem!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25624
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2601
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1289
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25624
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2601
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1289
Składniki
Serek kremowy wymieszać z żółtkiem, cukrem i rodzynkami.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nakładać łyżkę nadzienia, sklejać rogi kwadratów na górze formując sakiewkę.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza przy grzaniu góra-dół.
Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, używając pędzelka smarować mlekiem, piec na złoto 15-20 minut.
Podawać po wystudzeniu.