Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe wyborne przekąski z ciasta francuskiego, które świetnie się sprawdzają nie tylko na przyjęcia, ale również na co dzień. Zaletą rożków z ciasta francuskiego jest szybkość ich przygotowania. Przepis, który tym razem dla was przygotowaliśmy, jest również fantastycznie elastyczny - te rożki można przygotować właściwie z każdym nadzieniem!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117165
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8064
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1348
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117165
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8064
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1348
Składniki
Serek kremowy wymieszać z żółtkiem, cukrem i rodzynkami.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nakładać łyżkę nadzienia, sklejać rogi kwadratów na górze formując sakiewkę.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza przy grzaniu góra-dół.
Gotowe ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, używając pędzelka smarować mlekiem, piec na złoto 15-20 minut.
Podawać po wystudzeniu.