Do góry

Przekąski Przepis na:

Ruska kiełbasa do pieczenia.

Ruska kiełbasa do pieczenia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1451 Ocena: 18893

Dodano:

Odsłon: 6638

Najlepsza recepta na Ruską kiełbasę wieprzową, pieczeniową.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podgardle kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm, mięso z łopatki kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm a szynkę mielimy z czosnkiem przez sito 10 lub 12 mm.

  2. Wszystkie mięsa mieszamy dodając stopniowo sól i pieprz. Dobrze wymieszane składniki przykrywamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po 24 godzinach dodajemy lodowatą wodę i ponownie wyrabiamy farsz.

  3. Wyrobionym farszem napełniamy wymoczone wcześniej jelita.

  4. Kiełbasę zwijamy w zwoje, osznurowujemy.

  5. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopni Celsjusza. Ja zrobiłam inaczej, osznurowane kiełbasy parzyłam przez 20 minut w temperaturze 72-75 stopni Celsjusza , ostudziłam.

  6. Piekłam na patelni z obu stron na rumiano.

  7. Upieczone kiełbasy przekładamy na talerz a na patelnię wkładamy pokrojoną w półplastry doprawioną solą, pieprzem ziołowym i majerankiem cebule. Cebule smażymy do jej zeszklenia.

  8. Do zeszklonej cebuli ponownie wkładamy upieczone zwoje z kiełbasą.

  9. Dusimy pod przykryciek kilkanaście minut.

  10. Usmażone kiełbasy wykładamy na talerze, odcinamy sznurki, obkładamy usmażoną cebulą.

  11. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 26 września 2017 Mnóstwo pracy, ale kiedy kiełbaska zawita na stole, chyba w każdym z nas budzi się łakomczuch... Danie, że tylko palce oblizywać... Przepis wyczerpująco opracowany, jak zawsze, gratuluję...

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 września 2017 Mariola, Ty to chyba z kuchni nie wychodzisz hahaha. Nie pytam, o sen, bo to raczej też niemożliwe ;)
Kolejna pychotka do zapamiętania :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 24 września 2017 nic dodać nic ująć-zagrycha jest, teraz tylko coś mocniejszego w sam raz przy takiej pogodzie :) czy zamiast podgardla można dać surowy boczek? jak długo parzyłaś wędlinkę? Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń