Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza recepta na Ruską kiełbasę wieprzową, pieczeniową.
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 267
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 267
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 160
Składniki
Podgardle kroimy w kostkę 1 cm x 1 cm, mięso z łopatki kroimy w kostkę 1,5 x 1,5 cm a szynkę mielimy z czosnkiem przez sito 10 lub 12 mm.
Wszystkie mięsa mieszamy dodając stopniowo sól i pieprz. Dobrze wymieszane składniki przykrywamy i wstawiamy na 24 godziny do lodówki. Po 24 godzinach dodajemy lodowatą wodę i ponownie wyrabiamy farsz.
Wyrobionym farszem napełniamy wymoczone wcześniej jelita.
Kiełbasę zwijamy w zwoje, osznurowujemy.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopni Celsjusza. Ja zrobiłam inaczej, osznurowane kiełbasy parzyłam przez 20 minut w temperaturze 72-75 stopni Celsjusza , ostudziłam.
Piekłam na patelni z obu stron na rumiano.
Upieczone kiełbasy przekładamy na talerz a na patelnię wkładamy pokrojoną w półplastry doprawioną solą, pieprzem ziołowym i majerankiem cebule. Cebule smażymy do jej zeszklenia.
Do zeszklonej cebuli ponownie wkładamy upieczone zwoje z kiełbasą.
Dusimy pod przykryciek kilkanaście minut.
Usmażone kiełbasy wykładamy na talerze, odcinamy sznurki, obkładamy usmażoną cebulą.
Smacznego!!!