Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba po grecku z dorszem i warzywami, idealna na wigilijny stół.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34958
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 188
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 228
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34958
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 188
Składniki
Marchew, pietruszkę i seler zatrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Rybę umyć, osuszyć, obsypać solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię z olejem i podsmażyć cebulę. Następnie w raz z cebulą podsmażyć resztę warzyw. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem 5 minut. Dodać przecier pomidorowy i dusić całość pod przykryciem 20 minut. Na końcu solimy do smaku. Rybę obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Do naczynia kolejno wykładamy marynatę z warzyw i przekładamy kawałkami ryby. Całość należy ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin. Gotowe !!!