Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 2941
Dodano: 20.12.2017
Odsłon: 16700
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Marchew, pietruszkę i seler zatrzeć na tarce.
Cebulę pokroić w kostkę.
Rybę umyć, osuszyć, obsypać solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię z olejem i podsmażyć cebulę.
Następnie w raz z cebulą podsmażyć resztę warzyw.
Dodać przyprawy.
Dusić pod przykryciem 5 minut.
Dodać przecier pomidorowy i dusić całość pod przykryciem 20 minut.
Na końcu solimy do smaku.
Rybę obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Do naczynia kolejno wykładamy marynatę z warzyw i przekładamy
kawałkami ryby.
Całość należy ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Gotowe !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 20 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Właśnie robię rybkę z Twojego przepisu :) Pycha! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz