Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba po grecku z dorszem i warzywami, idealna na wigilijny stół.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1487
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 214
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1487
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 214
Składniki
Marchew, pietruszkę i seler zatrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Rybę umyć, osuszyć, obsypać solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię z olejem i podsmażyć cebulę. Następnie w raz z cebulą podsmażyć resztę warzyw. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem 5 minut. Dodać przecier pomidorowy i dusić całość pod przykryciem 20 minut. Na końcu solimy do smaku. Rybę obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Do naczynia kolejno wykładamy marynatę z warzyw i przekładamy kawałkami ryby. Całość należy ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin. Gotowe !!!