Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ryba po grecku z dorszem i warzywami, idealna na wigilijny stół.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24529
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 474
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 431
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24529
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 474
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 431
Składniki
Marchew, pietruszkę i seler zatrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Rybę umyć, osuszyć, obsypać solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię z olejem i podsmażyć cebulę. Następnie w raz z cebulą podsmażyć resztę warzyw. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem 5 minut. Dodać przecier pomidorowy i dusić całość pod przykryciem 20 minut. Na końcu solimy do smaku. Rybę obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Do naczynia kolejno wykładamy marynatę z warzyw i przekładamy kawałkami ryby. Całość należy ostudzić i odstawić do lodówki na kilka godzin. Gotowe !!!