Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
potrawa, która zawsze dobrze smakuje
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2199
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 568
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2199
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 568
Składniki
1. rybę rozmrozić, osuszyć ręcznikiem z nadmiaru wody, pokropić sokiem z cytryny, posolić, obtoczyć w mące, usmażyć na rozgrzanym oleju, 2. warzywa obrać, pokroić w cieniutkie słupki a pora w plasterki, rozgrzać olej, wrzucić pora, liść laurowy oraz ziele angielskie, chwilę smażyć razem, dodać pozostałe warzywa, przesmażyć, zalać niewielką ilością gorącej wody, posolić, dusić do miękkości, dodać koncentrat pomidorowy, gotować jeszcze ok 5 min, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką, 3. w naczyniu ułożyć cześć warzyw, następnie warstwę ryby, przykryć pozostałymi warzywami, odstawić na kilka godzin, podawać na ciepło lub zimno smacznego