Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
potrawa, która zawsze dobrze smakuje
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 63
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 63
Składniki
1. rybę rozmrozić, osuszyć ręcznikiem z nadmiaru wody, pokropić sokiem z cytryny, posolić, obtoczyć w mące, usmażyć na rozgrzanym oleju, 2. warzywa obrać, pokroić w cieniutkie słupki a pora w plasterki, rozgrzać olej, wrzucić pora, liść laurowy oraz ziele angielskie, chwilę smażyć razem, dodać pozostałe warzywa, przesmażyć, zalać niewielką ilością gorącej wody, posolić, dusić do miękkości, dodać koncentrat pomidorowy, gotować jeszcze ok 5 min, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką, 3. w naczyniu ułożyć cześć warzyw, następnie warstwę ryby, przykryć pozostałymi warzywami, odstawić na kilka godzin, podawać na ciepło lub zimno smacznego