Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku ma z Grecją tyle wspólnego co pierogi ruskie z "R" ( nie chcę wymieniać )to popularne w Polsce danie i ubóstwiamy je.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415644
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415644
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2648
Składniki
Filety ryby kroimy na równe kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem. Obrane warzywa drobno kroimy lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w plasterki. Rybę obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju do przyrumienienia. Potem na dużej patelni przesmażyć na oleju warzywa, pod koniec dolewamy ok. 1/2 szklanki wody, koncentrat, sól, pieprz i ew. cukier. Dusimy 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę. Podajemy schłodzoną.