Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku ma z Grecją tyle wspólnego co pierogi ruskie z "R" ( nie chcę wymieniać )to popularne w Polsce danie i ubóstwiamy je.
Jak zrobić idealne ciasto na krokiety które nie popęka podczas zwijania? Mamy...
Odsłon: 32343
Polecam. Doskonale smakują z konfiturą żurawinową.
Odsłon: 303
Polecam.
Odsłon: 91
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 142
Przepis na bardzo delikatne naleśniki z dodatkiem jabłka i twarożku. Są troch...
Odsłon: 120
Jak zrobić idealne ciasto na krokiety które nie popęka podczas zwijania? Mamy...
Odsłon: 32343
Polecam. Doskonale smakują z konfiturą żurawinową.
Odsłon: 303
Polecam.
Odsłon: 91
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 142
Przepis na bardzo delikatne naleśniki z dodatkiem jabłka i twarożku. Są troch...
Odsłon: 120
Składniki
Filety ryby kroimy na równe kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem. Obrane warzywa drobno kroimy lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w plasterki. Rybę obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju do przyrumienienia. Potem na dużej patelni przesmażyć na oleju warzywa, pod koniec dolewamy ok. 1/2 szklanki wody, koncentrat, sól, pieprz i ew. cukier. Dusimy 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę. Podajemy schłodzoną.