Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku ma z Grecją tyle wspólnego co pierogi ruskie z "R" ( nie chcę wymieniać )to popularne w Polsce danie i ubóstwiamy je.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5691
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5691
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Składniki
Filety ryby kroimy na równe kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem. Obrane warzywa drobno kroimy lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w plasterki. Rybę obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju do przyrumienienia. Potem na dużej patelni przesmażyć na oleju warzywa, pod koniec dolewamy ok. 1/2 szklanki wody, koncentrat, sól, pieprz i ew. cukier. Dusimy 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę. Podajemy schłodzoną.