Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku ma z Grecją tyle wspólnego co pierogi ruskie z "R" ( nie chcę wymieniać )to popularne w Polsce danie i ubóstwiamy je.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 12
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7020
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154849
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 476
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 12
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7020
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154849
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 476
Składniki
Filety ryby kroimy na równe kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem. Obrane warzywa drobno kroimy lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w plasterki. Rybę obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju do przyrumienienia. Potem na dużej patelni przesmażyć na oleju warzywa, pod koniec dolewamy ok. 1/2 szklanki wody, koncentrat, sól, pieprz i ew. cukier. Dusimy 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę. Podajemy schłodzoną.