Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku ma z Grecją tyle wspólnego co pierogi ruskie z "R" ( nie chcę wymieniać )to popularne w Polsce danie i ubóstwiamy je.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17349
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4035
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 132
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 202
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17349
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4035
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 132
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 202
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 121
Składniki
Filety ryby kroimy na równe kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem. Obrane warzywa drobno kroimy lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w plasterki. Rybę obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju do przyrumienienia. Potem na dużej patelni przesmażyć na oleju warzywa, pod koniec dolewamy ok. 1/2 szklanki wody, koncentrat, sól, pieprz i ew. cukier. Dusimy 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę. Podajemy schłodzoną.