Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta ryba zawsze musi być na naszym świątecznym stole. I chociaż ryba p grecku ma z Grecją tyle wspólnego co pierogi ruskie z "R" ( nie chcę wymieniać )to popularne w Polsce danie i ubóstwiamy je.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1355
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12796
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4298
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1355
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12796
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4298
Składniki
Filety ryby kroimy na równe kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem. Obrane warzywa drobno kroimy lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w plasterki. Rybę obtaczamy w mące i przesmażamy na oleju do przyrumienienia. Potem na dużej patelni przesmażyć na oleju warzywa, pod koniec dolewamy ok. 1/2 szklanki wody, koncentrat, sól, pieprz i ew. cukier. Dusimy 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę. Podajemy schłodzoną.