Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz ryby po japońsku spróbowałam dwa lata temu. Byłam zachwycona. To słodko-kwaśna potrawa, z chrupiącymi kawałkami warzyw. Polecam każdemu.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 722
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 685
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 394
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 722
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 685
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 394
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Składniki
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą warzywną i solą. Z podanych składników na ciasto przygotowujemy bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Obtaczamy w nim kawałki ryby i smażymy na oleju z obu stron (najpierw rybę kładziemy na mocnym ogniu, aby ciasto się ścięło, a później zmniejszamy płomień, aby usmażyć rybę). Składniki na zalewę łączymy i zagotowujemy. Cebulę siekamy i smażymy na oleju. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Całość łączymy. Na dno miski wykładamy kolorową warstwę warzyw, na nią układamy warstwę usmażonych kawałków ryby, potem znów przekładamy warzywami i tak aż do wyczerpania składników, przy czym ostatnią warstwą są warzywa. To wszystko zalewamy gorącą zalewą. Podajemy na zimno.