Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz ryby po japońsku spróbowałam dwa lata temu. Byłam zachwycona. To słodko-kwaśna potrawa, z chrupiącymi kawałkami warzyw. Polecam każdemu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16160
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16160
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6506
Składniki
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą warzywną i solą. Z podanych składników na ciasto przygotowujemy bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Obtaczamy w nim kawałki ryby i smażymy na oleju z obu stron (najpierw rybę kładziemy na mocnym ogniu, aby ciasto się ścięło, a później zmniejszamy płomień, aby usmażyć rybę). Składniki na zalewę łączymy i zagotowujemy. Cebulę siekamy i smażymy na oleju. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Całość łączymy. Na dno miski wykładamy kolorową warstwę warzyw, na nią układamy warstwę usmażonych kawałków ryby, potem znów przekładamy warzywami i tak aż do wyczerpania składników, przy czym ostatnią warstwą są warzywa. To wszystko zalewamy gorącą zalewą. Podajemy na zimno.