Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz ryby po japońsku spróbowałam dwa lata temu. Byłam zachwycona. To słodko-kwaśna potrawa, z chrupiącymi kawałkami warzyw. Polecam każdemu.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą warzywną i solą. Z podanych składników na ciasto przygotowujemy bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Obtaczamy w nim kawałki ryby i smażymy na oleju z obu stron (najpierw rybę kładziemy na mocnym ogniu, aby ciasto się ścięło, a później zmniejszamy płomień, aby usmażyć rybę). Składniki na zalewę łączymy i zagotowujemy. Cebulę siekamy i smażymy na oleju. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Całość łączymy. Na dno miski wykładamy kolorową warstwę warzyw, na nią układamy warstwę usmażonych kawałków ryby, potem znów przekładamy warzywami i tak aż do wyczerpania składników, przy czym ostatnią warstwą są warzywa. To wszystko zalewamy gorącą zalewą. Podajemy na zimno.