Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryba w galarecie

Ryba w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15370

Dodano:

Odsłon: 931

Super przekąska na imprezę.

Składniki

  • Składniki:
  • Filety z białej ryby np. dorsz 2 szt.
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Marchewka 1 szt.
  • Bulion warzywny 1 litr
  • Żelatyna 4 łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety z ryby opłukać i ugotować w bulionie razem z marchewką. Żelatynę namoczyć w 300 ml zimnej wody, następnie podgrzać i doprawić. W bezbarwnych miseczkach ułożyć odsączony groszek, kawałki ryby i marchewkę. Zimny rosół rybny przecedzić, połączyć z ciepłą żelatyną, zalać rybę i odstawić do lodówki do stężenia. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń