Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze mamy i babcie doskonale pamiętają ten smak – ryba w zalewie octowej, do której trzeba niewiele składników. Minimum pracy i pyszna przekąska jak z PRL-u gotowa!
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 127
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 146
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 152
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 37
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 41
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 127
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 146
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 152
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 37
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 41
Składniki
Rybę umyj, oczyść z widocznych ości i podziel na mniejsze części. Posól i popieprz z każdej strony. Obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Odstaw.
Cebule obierz i posiekaj w piórka. Zeszklij ją na tej samej patelni.
Do dużego garnka wlej wodę z octem, dodaj cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziela angielskie. Zagotuj i zostaw na średnim ogniu przez 10 minut.
Do dużego zamykanego naczynia włóż kawałki ryby i przekładaj ją usmażoną cebulą. Zalej całość przygotowaną marynatą. Zakręć słoik albo inne naczynie. Poczekaj aż ostygnie. Przechowuj w zimnym miejscu.