Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze mamy i babcie doskonale pamiętają ten smak – ryba w zalewie octowej, do której trzeba niewiele składników. Minimum pracy i pyszna przekąska jak z PRL-u gotowa!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4186
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 302
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3651
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4186
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 302
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3651
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Rybę umyj, oczyść z widocznych ości i podziel na mniejsze części. Posól i popieprz z każdej strony. Obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Odstaw.
Cebule obierz i posiekaj w piórka. Zeszklij ją na tej samej patelni.
Do dużego garnka wlej wodę z octem, dodaj cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziela angielskie. Zagotuj i zostaw na średnim ogniu przez 10 minut.
Do dużego zamykanego naczynia włóż kawałki ryby i przekładaj ją usmażoną cebulą. Zalej całość przygotowaną marynatą. Zakręć słoik albo inne naczynie. Poczekaj aż ostygnie. Przechowuj w zimnym miejscu.