Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze mamy i babcie doskonale pamiętają ten smak – ryba w zalewie octowej, do której trzeba niewiele składników. Minimum pracy i pyszna przekąska jak z PRL-u gotowa!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28019
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9629
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2137
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4129
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 816
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28019
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9629
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2137
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4129
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 816
Składniki
Rybę umyj, oczyść z widocznych ości i podziel na mniejsze części. Posól i popieprz z każdej strony. Obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Odstaw.
Cebule obierz i posiekaj w piórka. Zeszklij ją na tej samej patelni.
Do dużego garnka wlej wodę z octem, dodaj cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziela angielskie. Zagotuj i zostaw na średnim ogniu przez 10 minut.
Do dużego zamykanego naczynia włóż kawałki ryby i przekładaj ją usmażoną cebulą. Zalej całość przygotowaną marynatą. Zakręć słoik albo inne naczynie. Poczekaj aż ostygnie. Przechowuj w zimnym miejscu.