Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze mamy i babcie doskonale pamiętają ten smak – ryba w zalewie octowej, do której trzeba niewiele składników. Minimum pracy i pyszna przekąska jak z PRL-u gotowa!
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2242
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26924
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26973
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2242
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 26924
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26973
Składniki
Rybę umyj, oczyść z widocznych ości i podziel na mniejsze części. Posól i popieprz z każdej strony. Obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut. Odstaw.
Cebule obierz i posiekaj w piórka. Zeszklij ją na tej samej patelni.
Do dużego garnka wlej wodę z octem, dodaj cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziela angielskie. Zagotuj i zostaw na średnim ogniu przez 10 minut.
Do dużego zamykanego naczynia włóż kawałki ryby i przekładaj ją usmażoną cebulą. Zalej całość przygotowaną marynatą. Zakręć słoik albo inne naczynie. Poczekaj aż ostygnie. Przechowuj w zimnym miejscu.