Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do dań głównych. Inspiracja "W mojej tajskiej kuchni" D. Ładochy
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1072
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14699
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1072
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14699
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka szalotkę, lekko szklimy. Wrzucamy ryż. Do ryżu wlewamy sos rybny, sojowy i ostrygowy oraz cukier palmowy. Mieszamy dokładnie, tak by ryż był cały pokryty sosem. Podajemy jako dodatek do dania głównego. Z dodatkiem ananasa (dodanego do szalotki) i orzechów nerkowca, stanowi świetną, lekką przekąskę.