Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do dań głównych. Inspiracja "W mojej tajskiej kuchni" D. Ładochy
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka szalotkę, lekko szklimy. Wrzucamy ryż. Do ryżu wlewamy sos rybny, sojowy i ostrygowy oraz cukier palmowy. Mieszamy dokładnie, tak by ryż był cały pokryty sosem. Podajemy jako dodatek do dania głównego. Z dodatkiem ananasa (dodanego do szalotki) i orzechów nerkowca, stanowi świetną, lekką przekąskę.