Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, ugotowany odcedzamy, zostawiamy, żeby przestygł. Na sitku odsączamy tuńczyka z zalewy, kukurydzę, wrzucamy do miski. Obie papryki oraz grzybki kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do ryby i kukurydzy. Oliwki kroimy w plasterki lub na pół, dodajemy razem z ryżem do pozostałych składników, następnie majonez, sos sojowy, przyprawy. Doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko razem mieszamy. Dekorujemy siekanymi świeżymi ziołami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Poziomka 02 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Cieszę się, że smakuje :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Zlotowlosa 28 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za przepis - sałatka aromatyczna dzięki tej niezwykłej przyprawie Viva (...) i bardzo oryginalna, nie można jej smaku pomylić z czymś innym :)2 Kto głosował? | Odpowiedz