Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczykowy zawrót głowy...
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2830
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2830
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3320
Składniki
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, ugotowany odcedzamy, zostawiamy, żeby przestygł. Na sitku odsączamy tuńczyka z zalewy, kukurydzę, wrzucamy do miski. Obie papryki oraz grzybki kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do ryby i kukurydzy. Oliwki kroimy w plasterki lub na pół, dodajemy razem z ryżem do pozostałych składników, następnie majonez, sos sojowy, przyprawy. Doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko razem mieszamy. Dekorujemy siekanymi świeżymi ziołami.