Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczykowy zawrót głowy...
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 256
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 256
Składniki
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, ugotowany odcedzamy, zostawiamy, żeby przestygł. Na sitku odsączamy tuńczyka z zalewy, kukurydzę, wrzucamy do miski. Obie papryki oraz grzybki kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do ryby i kukurydzy. Oliwki kroimy w plasterki lub na pół, dodajemy razem z ryżem do pozostałych składników, następnie majonez, sos sojowy, przyprawy. Doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko razem mieszamy. Dekorujemy siekanymi świeżymi ziołami.