Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspirowałam się przepisem,który znalazłam dawno temu w książce "Potrawy z ryżu"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 224
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 224
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Składniki
Ryż gotować ok 15 min,odsączyć,zalać mlekiem,dodać wanilię i gotować mieszając aż mleko się wchłonie.Jajka roztrzepać z 4 łyżkami cukru i dodać do ryżu energicznie mieszając.Jabłka umyć,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w mniejsze cząstki.Do niedużej tortownicy (u mnie ok 22 cm) wlać łyżeczkę wody i wyłożyć ją cząstkami jabłek a następnie przykryć je ryżem,wyrównać powierzchnię.
Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 st i piec ok 30 min.Po wyjęciu z piekarnika torcik wyłożyć na talerz(może wyciec trochę soku) i poczekać aż wystygnie.
Ubić śmietankę z cukrem waniliowym i ozdobić nią torcik rozsmarowując na wierzchu,posypać posiekanymi orzechami i ustroić listkami mięty lub melisy.Smacznego