Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska z kurczakiem oraz warzywami dla niespodziewanych gości, szybka do przygotowania, pieczona w piekarniku. Podana z sosem Chili.
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję bardzo drobno. 2. Cebulę, czosnek, imbir obieram, kroję drobno z papryczki chili usuwam nasiona, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso, solę, smażę około dziesięciu minut.
4. Marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w bardzo małą kostkę. Warzywa dodaję do mięsa, wlewam sos sojowy, sos chili i smażę jeszcze około dziesięciu minut.
5. Papier ryżowy zanurzam na sekundę w wodzie, wyjmuje i nakładam na środek farsz, zwijam w roladki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję oliwą i piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
6. Sajgonki podaję z sosem Chili. 7. Smacznego.