Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska z kurczakiem oraz warzywami dla niespodziewanych gości, szybka do przygotowania, pieczona w piekarniku. Podana z sosem Chili.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3956
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3956
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję bardzo drobno. 2. Cebulę, czosnek, imbir obieram, kroję drobno z papryczki chili usuwam nasiona, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso, solę, smażę około dziesięciu minut.
4. Marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w bardzo małą kostkę. Warzywa dodaję do mięsa, wlewam sos sojowy, sos chili i smażę jeszcze około dziesięciu minut.
5. Papier ryżowy zanurzam na sekundę w wodzie, wyjmuje i nakładam na środek farsz, zwijam w roladki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję oliwą i piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
6. Sajgonki podaję z sosem Chili. 7. Smacznego.