Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska z kurczakiem oraz warzywami dla niespodziewanych gości, szybka do przygotowania, pieczona w piekarniku. Podana z sosem Chili.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112899
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 191
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 452
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 435
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 789
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112899
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 191
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 452
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 435
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 789
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję bardzo drobno. 2. Cebulę, czosnek, imbir obieram, kroję drobno z papryczki chili usuwam nasiona, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso, solę, smażę około dziesięciu minut.
4. Marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w bardzo małą kostkę. Warzywa dodaję do mięsa, wlewam sos sojowy, sos chili i smażę jeszcze około dziesięciu minut.
5. Papier ryżowy zanurzam na sekundę w wodzie, wyjmuje i nakładam na środek farsz, zwijam w roladki. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję oliwą i piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
6. Sajgonki podaję z sosem Chili. 7. Smacznego.