Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jajka ugotować na twardo. Kalafior podzielić na większe różyczki i ugotować w osolonej wodzie ( ja gotuje ok 8-10 minut). Odcedzić, ostudzić i podzielić na małe różyczki. Jajka ostudzić i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wszystko delikatnie wymieszać.
Jajka ugotować na twardo. Kalafior podzielić na większe różyczki i ugotować w osolonej wodzie ( ja gotuje ok 8-10 minut).
Odcedzić, ostudzić i podzielić na małe różyczki. Jajka ostudzić i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wszystko delikatnie wymieszać.
Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wszystko delikatnie wymieszać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 17 maja 2013Zgłoś do usunięcia
pyszna sałatka2 Kto głosował? | Odpowiedz

dorcia41 03 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Szukałam czegoś prostego a zarazem pysznego i znalazłam 5-ka za przepis :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

dominikaorland 04 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
fajny przepis ,surowy kalafior super smakuje z majonezem1 Kto głosował? | Odpowiedz

smakowisko 03 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Dobry pomysł z tą cebulką, następnym razem spróbuje ;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

mada46 02 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Ja dodaję jeszcze do sałatki pokrojoną drobno zieloną cebulkę.Można zamiast kalafiora dodać ugotowanego brokuła.Ale ogólnie sałatka szybka i smaczna. 5!1 Kto głosował? | Odpowiedz