Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z marynowanym łososiem, doskonała na wiele okazji. Łosoś marynowany w soku z limonki i pomarańczy. Podany z miksem sałat rzodkiewką i pomidorami.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67532
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1862
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67532
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1862
Składniki
Oczysczony i osuszony filet łososia natrzeć solą i przyprawami, ułożyć w naczyniu skórą do dołu, wierzch obłożyć pokrojoną w cienkie plastry cebulą. Naczynie z łososiem szczelnie przytyć i umieścić w lodówce na około 4 godziny * Po upływie kilku godzin wlać do naczynia z łososiem sok z limonki i pomarańczy i zostawić na kolejne 3-4 godziny. * Zamarynowanego łososia wyjąć z zalewy, osuszyć, następnie pokropić oliwwą i upiec np. we fytownicy na gorące powietrze lub zgrilować. * Podawać z miksem sałat rzodkiewką i pomidorami.