Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta potrawa do doskonała propozycja na przyjęcie. W bardziej ekskluzywnej wersji zamiast schabu możemy użyć cielęciny. Sos z tuńczyka jest mocno aromatyczny dzięki dodatkowi anchois. Przepis zaczerpnięty od Ewy Wachowicz.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mięso solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażamy ze wszystkich stron na niedużej ilości oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnię wlewamy 1/2 szkl. wody, wymywamy smak ze smażenia i podlewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. po upieczeniu odstawiamy mięso by ostygło.
Tuńczyka lekko odciskamy z nadmiaru własnego sosu. Przekładamy do miksera, dorzucamy anchois, kapary, sok z cytryny, majonez. Wszystko miksujemy na gładki sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Ostudzone mięso kroimy na cieniutkie plasterki, nakładamy na nie sos, dekorujemy kaparami i siekaną zieleniną.