Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-06-2016
Uwaga: do dania dodajemy dobrej jakości grecki ser feta, nie tylko tak nazywany.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3366
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1958
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 612
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3366
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1958
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 612
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Składniki
Pomidorki umyłem, przekroiłem na połówki, dodałem pokrojony w kostkę ser. Szalotki obrałem , pokroiłem w krążki. Ułożyłem w naczyniu do zapiekania, posypałem pokrojonym w bardzo cienkie plasterki czosnkiem i szalotkami. Całość skropiłem oliwą i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapiekałem w temp. 220 0C, aż kawałki sera się zarumieniły, a pomidorki zrobiły miękkie, ok. 20 minut. Podawałem na ciepło, ze świeżym pieczywem, dodatkową porcją oliwy, oprószone świeżymi ziołami.