Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-06-2016
Uwaga: do dania dodajemy dobrej jakości grecki ser feta, nie tylko tak nazywany.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2540
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3051
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102021
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6404
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2540
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3051
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102021
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6404
Składniki
Pomidorki umyłem, przekroiłem na połówki, dodałem pokrojony w kostkę ser. Szalotki obrałem , pokroiłem w krążki. Ułożyłem w naczyniu do zapiekania, posypałem pokrojonym w bardzo cienkie plasterki czosnkiem i szalotkami. Całość skropiłem oliwą i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem i solą. Zapiekałem w temp. 220 0C, aż kawałki sera się zarumieniły, a pomidorki zrobiły miękkie, ok. 20 minut. Podawałem na ciepło, ze świeżym pieczywem, dodatkową porcją oliwy, oprószone świeżymi ziołami.