Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli tak, jak ja uważacie, że ser pleśniowy i dżem to połączenie idealne, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 92
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5595
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2651
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 92
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5595
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2651
Składniki
Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości 3 cm i długości około 18 cm. Serki smarujemy na wierzchu dżemem, wykorzystując po 1 łyżeczce na sztukę, następnie każdy z nich owijamy dwoma paskami ciasta skrzyżowanymi ze sobą. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Całość pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni (10 minut), dopiekamy w temperaturze 180 (10-15 minut). Ciepły camembert podajemy na sałacie. Smacznego.