Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli tak, jak ja uważacie, że ser pleśniowy i dżem to połączenie idealne, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 928
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 928
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Składniki
Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości 3 cm i długości około 18 cm. Serki smarujemy na wierzchu dżemem, wykorzystując po 1 łyżeczce na sztukę, następnie każdy z nich owijamy dwoma paskami ciasta skrzyżowanymi ze sobą. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Całość pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni (10 minut), dopiekamy w temperaturze 180 (10-15 minut). Ciepły camembert podajemy na sałacie. Smacznego.