Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli tak, jak ja uważacie, że ser pleśniowy i dżem to połączenie idealne, koniecznie musicie wypróbować ten przepis.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 951
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 165
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 951
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3083
Składniki
Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości 3 cm i długości około 18 cm. Serki smarujemy na wierzchu dżemem, wykorzystując po 1 łyżeczce na sztukę, następnie każdy z nich owijamy dwoma paskami ciasta skrzyżowanymi ze sobą. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Całość pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni (10 minut), dopiekamy w temperaturze 180 (10-15 minut). Ciepły camembert podajemy na sałacie. Smacznego.