Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto,serdecznie wszystkim polecam:)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243097
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19878
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 488
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 503
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6914
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243097
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać po żółtku i ubijając nadal.Dodać wodę, olej, wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie drewnianą łyzką. Biszkop0t wylać do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 35 min w temperaturze 180 stopni. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na połowę
Galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody-pozostawić do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Ser przełożyć do miski wsypać do niego bitą śmietanę w proszku i zmiksować. Dalej miksować dodając tężejącą galaretkę. Następnie dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać łyżką.
Do formy wyłożyć jedną część biszkoptu, na to nałożyć 3/4 masy serowej ( gdyby masa była rzadka włożyć ją na kilka minut do lodówki).Ma to nakładamy drugą część biszkoptu a na górę pozostałą masę serową. Włożyć do lodówki na ok 20minut
Masło roztopić na patelni, dodać cukier i wiórki kokosowe.Wymieszać i zarumienić.Kruszonkę ostudzić
Na masę serową delikatnie rozłożyć dżem i rozsmarować go. Wierzch ciasta posypać ostudzoną kokosową kruszonką.Gotowe ciasto włożyć do lodówki ma ok 24 godziny.