Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 62
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 37
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 60
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 15
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 4
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 62
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 37
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 60
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 15
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 4
Składniki
Żółty ser dokładnie zawinąć w folię aluminiową i włożyć do wrzącej wody na około 30 minut. Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle, na małym ogniu, ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły. Doprawić "Warzywkiem", dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Upewnić się, czy ser jest już miękki. Wyjąć go z folii i rozwałkować tak, żeby miał kształt prostokąta. Na rozwałko- wanym serze rozsmaro- wać grzybowo-cebulowe nadzienie. Roladę zwinąć i odłożyć do wystudzenia. Po wystudzeniu kroić ją w plastry o grubości około 1 centymetra. Zawijasy podawać na zimno.