Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię czasami poeksperymentować. Efekt moich działań polecam osobom, które nie boją się ciekawych połączeń i nowych doznań smakowych.
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 36
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 99
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 936
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 36
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 99
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 936
Składniki
Gruszki umyć, pokroić na plastry. Z każdego plasterka należy usunąć gniazda nasienne, następnie gruszki skropić dość obficie sokiem z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu owoców. Śuszoną żurawinę zalać ciepłą wodą, żeby nie była zbyt sucha. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać odrobinę soli i pieprzu. Plastry gruszki smarować bryndzą, układać jeden na drugim. Na wierzch dodać kilka owoców żurawiny. Całość skropić sosem z octu balsamicznego i oliwy. Uwaga: Jeżeli bryndza jest wystarczająco twarda (moja niestety nie była), można ją pokroić na plasterki, którymi przełożymy plastry gruszki.
Smacznego :)