Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię czasami poeksperymentować. Efekt moich działań polecam osobom, które nie boją się ciekawych połączeń i nowych doznań smakowych.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414040
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414040
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2223
Składniki
Gruszki umyć, pokroić na plastry. Z każdego plasterka należy usunąć gniazda nasienne, następnie gruszki skropić dość obficie sokiem z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu owoców. Śuszoną żurawinę zalać ciepłą wodą, żeby nie była zbyt sucha. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać odrobinę soli i pieprzu. Plastry gruszki smarować bryndzą, układać jeden na drugim. Na wierzch dodać kilka owoców żurawiny. Całość skropić sosem z octu balsamicznego i oliwy. Uwaga: Jeżeli bryndza jest wystarczająco twarda (moja niestety nie była), można ją pokroić na plasterki, którymi przełożymy plastry gruszki.
Smacznego :)