Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię czasami poeksperymentować. Efekt moich działań polecam osobom, które nie boją się ciekawych połączeń i nowych doznań smakowych.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 70
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 154
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 144
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 176
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 70
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 154
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 144
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 176
Składniki
Gruszki umyć, pokroić na plastry. Z każdego plasterka należy usunąć gniazda nasienne, następnie gruszki skropić dość obficie sokiem z cytryny, aby zapobiec ciemnieniu owoców. Śuszoną żurawinę zalać ciepłą wodą, żeby nie była zbyt sucha. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać odrobinę soli i pieprzu. Plastry gruszki smarować bryndzą, układać jeden na drugim. Na wierzch dodać kilka owoców żurawiny. Całość skropić sosem z octu balsamicznego i oliwy. Uwaga: Jeżeli bryndza jest wystarczająco twarda (moja niestety nie była), można ją pokroić na plasterki, którymi przełożymy plastry gruszki.
Smacznego :)