Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny tatar u mnie w wersji siekanej polędwiczki z sarniny. Tak przygotowany tatar w odróżnieniu do wersji z wołowiny różni się delikatnym smakiem i lekkim aromatem ziół, orzechów i owoców leśnych. Tatar z mięsa sarny lub jelenia to propozycje o wyjątkowych walorach smakowych. Jednak przed przygotowaniem, tatara z dziczyzny należy mieć absolutną pewność, że pochodzi ze sprawdzonego źródła i mięso zostało przebadane weterynaryjnie. Dlatego istotne jest to, żeby kupować dziczyznę tylko w pewnych źródłach.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253360
Polecam.
Odsłon: 1447
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8360
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253360
Polecam.
Odsłon: 1447
Składniki
Za pomocą bardzo ostrego noża mięso siekamy jak najdrobniej. Posiekane mięso doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, sosem Worcestershire, musztardą, wodą i olejem. Z mięsa formujemy 3 gniazdka, w które wbijamy po żółtku. Dodatki drobno siekamy i układamy obok mięsa, tak by każdy mógł wymieszać mięso z tym co lubi. Tatara podajemy z ulubionym pieczywem. Ja podałam z jeszcze ciepłymi paluchami z ciasta na pizzę.