Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny tatar u mnie w wersji siekanej polędwiczki z sarniny. Tak przygotowany tatar w odróżnieniu do wersji z wołowiny różni się delikatnym smakiem i lekkim aromatem ziół, orzechów i owoców leśnych. Tatar z mięsa sarny lub jelenia to propozycje o wyjątkowych walorach smakowych. Jednak przed przygotowaniem, tatara z dziczyzny należy mieć absolutną pewność, że pochodzi ze sprawdzonego źródła i mięso zostało przebadane weterynaryjnie. Dlatego istotne jest to, żeby kupować dziczyznę tylko w pewnych źródłach.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101238
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5778
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101238
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5778
Składniki
Za pomocą bardzo ostrego noża mięso siekamy jak najdrobniej. Posiekane mięso doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, sosem Worcestershire, musztardą, wodą i olejem. Z mięsa formujemy 3 gniazdka, w które wbijamy po żółtku. Dodatki drobno siekamy i układamy obok mięsa, tak by każdy mógł wymieszać mięso z tym co lubi. Tatara podajemy z ulubionym pieczywem. Ja podałam z jeszcze ciepłymi paluchami z ciasta na pizzę.