Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny drób, tym razem na ostro.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7465
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2402
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7465
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2402
Składniki
Skrzydełka umyłem, odciąłem ostre końcówki, a pozostałe części podzieliłem na pół. W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem 25 minut.