Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny drób, tym razem na ostro.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12601
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1431
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13683
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5753
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12601
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1431
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13683
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5753
Składniki
Skrzydełka umyłem, odciąłem ostre końcówki, a pozostałe części podzieliłem na pół. W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę. Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem 25 minut.