Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 974
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14647
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 974
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14647
Składniki
Skrzydełka wypłukać, obciąć końcówki, dać do miseczki , obsypać przyprawami i polać olejem, dokładnie wymieszać , nakryć folią i wstawić na noc do lodówki.
Skrzydełka dać na petelnię, delikatnie podsmażyć na złoto, podlać szklanką wody , dusić do wygotowania wody
Kalafior wypłukać podzielić na części , ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Roztopić masło, wsypać bułkę tartą, podsmażyć na złoto, dać do bułki tartej odrobinę wegety, polać po kalafiorze.
Podawać skrzydełka z kalafiorem