Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15138
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15138
Składniki
Skrzydełka wypłukać, obciąć końcówki, dać do miseczki , obsypać przyprawami i polać olejem, dokładnie wymieszać , nakryć folią i wstawić na noc do lodówki.
Skrzydełka dać na petelnię, delikatnie podsmażyć na złoto, podlać szklanką wody , dusić do wygotowania wody
Kalafior wypłukać podzielić na części , ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Roztopić masło, wsypać bułkę tartą, podsmażyć na złoto, dać do bułki tartej odrobinę wegety, polać po kalafiorze.
Podawać skrzydełka z kalafiorem