Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokrojony w grubszą kostkę wieprzowy boczek usmażony z pokrojoną w piórka cebulą przyprawioną solą i pieprzem.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5493
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154748
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5493
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154748
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Składniki
Wymyty, osuszony papierowymi ręczniczkami boczek kroimy na skwary wielkości jaka nam odpowiada. Rozgrzewamy patelnię, a w między czasie solimy pokrojony w kostkę boczek. Układamy na gorącą patelnię i smażymy pod przykryciem. Obieramy cebulę, kroimy w piórka, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem. Cebulę dokładnie mieszamy i czekamy z dodaniem jej do skwarek, aż skwarki usmażą się z obu stron na rumiano. Skwarki musimy kilkakrotnie przewracać,by z każdej strony były zarumienione na złoty kolor. Gdy skwarki osiągnęły złoty kolor dodajemy pomieszaną z przyprawami cebulę i mieszamy, oraz smażymy na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż cebula będzie dobrze zeszklona. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy. Usmażone skwary podajemy z chlebkiem lub z tym co kto lubi. Smacznego !!!