Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3 dni, wtedy nabierają smaku.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 336
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4426
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1867
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3646
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31426
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 336
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4426
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1867
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3646
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31426
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Mieszając, dodać ocet, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy. Chwilę dusić. Po kilkunastu minutach zdjąć z ognia, dodać gorczycę. Przygotowany sos wystudzić. Wymoczone 2-3 godziny w mleku śledzie, osuszyć, pokroić na kawałki. W słoiku układać warstwami śledzie i sos. Słoik zakręcić i odstawiać na 2-3 dni do lodówki.
Tak przygotowane śledzie mogą postać w lodówce nawet do 2 tygodni.