Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzik jest dobry w każdej postaci, tym razem w zalewie z białego wina.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1554
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 678
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 268
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1554
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 694
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 678
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 268
Składniki
Wykonanie: Wymoczone śledzie oczyścić, wypłukać, wyfiletować i ułożyć na półmisku. Cebule pokroić w plasterki, sparzyć wrzątkiem i obłożyć filety. Wino z zielem, liściem, pieprzem i cukrem (do smaku) zagotować i po ostudzeniu dodać sok z cytryny i oliwę. Zimną zalewą zalać śledzie.