Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź po flamandzku

Śledź po flamandzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2315 Ocena: 14637

Dodano:

Odsłon: 2361

Śledzik jest dobry w każdej postaci, tym razem w zalewie z białego wina.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wymoczone śledzie oczyścić, wypłukać, wyfiletować i ułożyć na półmisku. Cebule pokroić w plasterki, sparzyć wrzątkiem i obłożyć filety. Wino z zielem, liściem, pieprzem i cukrem (do smaku) zagotować i po ostudzeniu dodać sok z cytryny i oliwę. Zimną zalewą zalać śledzie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń