Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na zakrapianą imprezę.
Przepyszny paprykarz Magdy Gessler to doskonała wariacja na temat słynnej, sz...
Odsłon: 4074
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Składniki
Wykonanie: Matiasy układamy w szklanym naczyniu, zalewamy mlekiem i odkładamy minimum na dwie godziny. Po tym czasie lekko spłukujemy zimną wodą, odsączamy na ręczniku papierowym. Kroimy wzdłuż na 6 pasków. Ser, paprykę czerwoną, cebulę, jabłka kroimy w drobną kostkę. Drobno również kroimy pieczarki i dwa jajka. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie przygotowane miseczki napełniamy przygotowaną sałatką, a na niej układamy matiasy, do środka wkładamy połówkę jajka. Dekorujemy zielona papryką i posypujemy mieloną papryką wędzoną. Dobrze jest sałatkę schłodzić w lodówce i podawać.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Przekąski
Wielkanocne babeczki z kremem chrzanowym i różowymi jajeczkami
Przekąski
Schab w galarecie
Przekąski
Wielkanocne kurczaki
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 15
Wielkanocne babeczki z kremem chrzanowym i różowymi jajeczkami
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 43