Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na zakrapianą imprezę.
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10605
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5880
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 619
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 107
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13703
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 10605
Szybkie i smaczne danie
Odsłon: 5880
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 619
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 107
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 13703
Składniki
Wykonanie: Matiasy układamy w szklanym naczyniu, zalewamy mlekiem i odkładamy minimum na dwie godziny. Po tym czasie lekko spłukujemy zimną wodą, odsączamy na ręczniku papierowym. Kroimy wzdłuż na 6 pasków. Ser, paprykę czerwoną, cebulę, jabłka kroimy w drobną kostkę. Drobno również kroimy pieczarki i dwa jajka. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie przygotowane miseczki napełniamy przygotowaną sałatką, a na niej układamy matiasy, do środka wkładamy połówkę jajka. Dekorujemy zielona papryką i posypujemy mieloną papryką wędzoną. Dobrze jest sałatkę schłodzić w lodówce i podawać.