Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na zakrapianą imprezę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13232
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2575
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3726
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4724
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13232
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2575
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3726
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4724
Składniki
Wykonanie: Matiasy układamy w szklanym naczyniu, zalewamy mlekiem i odkładamy minimum na dwie godziny. Po tym czasie lekko spłukujemy zimną wodą, odsączamy na ręczniku papierowym. Kroimy wzdłuż na 6 pasków. Ser, paprykę czerwoną, cebulę, jabłka kroimy w drobną kostkę. Drobno również kroimy pieczarki i dwa jajka. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie przygotowane miseczki napełniamy przygotowaną sałatką, a na niej układamy matiasy, do środka wkładamy połówkę jajka. Dekorujemy zielona papryką i posypujemy mieloną papryką wędzoną. Dobrze jest sałatkę schłodzić w lodówce i podawać.