Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na zakrapianą imprezę.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2907
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 603
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 165
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2907
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 603
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 165
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 185
Składniki
Wykonanie: Matiasy układamy w szklanym naczyniu, zalewamy mlekiem i odkładamy minimum na dwie godziny. Po tym czasie lekko spłukujemy zimną wodą, odsączamy na ręczniku papierowym. Kroimy wzdłuż na 6 pasków. Ser, paprykę czerwoną, cebulę, jabłka kroimy w drobną kostkę. Drobno również kroimy pieczarki i dwa jajka. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Następnie przygotowane miseczki napełniamy przygotowaną sałatką, a na niej układamy matiasy, do środka wkładamy połówkę jajka. Dekorujemy zielona papryką i posypujemy mieloną papryką wędzoną. Dobrze jest sałatkę schłodzić w lodówce i podawać.