Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź po sułtańsku, idealne na co dzień i od święta innymi słowy kiedy tylko masz śledzie to pomysł na śledzia po sułtańsku będzie świetną decyzją.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 118
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 67
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 306
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4709
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 118
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 67
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 306
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4709
Składniki
Śledzie wymoczyć ale nie dłużej niż 30 minut, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odsączamy po 5 minutach, mają tylko lekko zmięknąć. Cebulę kroimy na półplasterki i szklimy na patelni na oleju rzepakowym, do zeszklonej cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy, łyżkę koncentratu (można nieco później dołożyć), pół łyżeczki sosu tabasco oraz rodzynki. Wszystko wymieszać, zagotować i dusić ok 5-7 minut.Doprawić solą i cukrem po czym ostudzić.
Płaty śledziowe kroimy w ok 2 cm kawałki i przekładamy do misy, dodajemy przygotowany sos i całość mieszamy. Misę nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 24 h.