Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam smakoszom takich śledzi:)
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17937
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6744
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17937
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6744
Składniki
Umyte śledzie wysuszyć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Usmażyć z dwóch stron i wyjmować na recznik papierowy. Wcześniej przygotować zalewę . Do wody dać ocet,sól,cukier oraz przyprawy i zagotować. Na gotującą wrzucić pokrojoną cebulę i sparzyć 2 min. Doprawić jeszcze do własnego smaku i wystudzić. Śledzie układać w naczyniu przekładać cebulą i zalać zalewą. Odstawić na minimum 2 dni by śledzie przeszły smakami i zmiękły. Smacznego życzę!