Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam smakoszom takich śledzi:)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30911
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4334
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30911
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4334
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Składniki
Umyte śledzie wysuszyć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Usmażyć z dwóch stron i wyjmować na recznik papierowy. Wcześniej przygotować zalewę . Do wody dać ocet,sól,cukier oraz przyprawy i zagotować. Na gotującą wrzucić pokrojoną cebulę i sparzyć 2 min. Doprawić jeszcze do własnego smaku i wystudzić. Śledzie układać w naczyniu przekładać cebulą i zalać zalewą. Odstawić na minimum 2 dni by śledzie przeszły smakami i zmiękły. Smacznego życzę!