Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam smakoszom takich śledzi:)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 282
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 282
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Składniki
Umyte śledzie wysuszyć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Usmażyć z dwóch stron i wyjmować na recznik papierowy. Wcześniej przygotować zalewę . Do wody dać ocet,sól,cukier oraz przyprawy i zagotować. Na gotującą wrzucić pokrojoną cebulę i sparzyć 2 min. Doprawić jeszcze do własnego smaku i wystudzić. Śledzie układać w naczyniu przekładać cebulą i zalać zalewą. Odstawić na minimum 2 dni by śledzie przeszły smakami i zmiękły. Smacznego życzę!