Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam smakoszom takich śledzi:)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 128
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 128
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Składniki
Umyte śledzie wysuszyć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Usmażyć z dwóch stron i wyjmować na recznik papierowy. Wcześniej przygotować zalewę . Do wody dać ocet,sól,cukier oraz przyprawy i zagotować. Na gotującą wrzucić pokrojoną cebulę i sparzyć 2 min. Doprawić jeszcze do własnego smaku i wystudzić. Śledzie układać w naczyniu przekładać cebulą i zalać zalewą. Odstawić na minimum 2 dni by śledzie przeszły smakami i zmiękły. Smacznego życzę!