Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam smakoszom takich śledzi:)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 60
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 84
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 60
Składniki
Umyte śledzie wysuszyć ręcznikiem papierowym,obtoczyć w mące i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Usmażyć z dwóch stron i wyjmować na recznik papierowy. Wcześniej przygotować zalewę . Do wody dać ocet,sól,cukier oraz przyprawy i zagotować. Na gotującą wrzucić pokrojoną cebulę i sparzyć 2 min. Doprawić jeszcze do własnego smaku i wystudzić. Śledzie układać w naczyniu przekładać cebulą i zalać zalewą. Odstawić na minimum 2 dni by śledzie przeszły smakami i zmiękły. Smacznego życzę!