Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak mamy ugotowaną jarzynę to sałatkę robi się ekspresowo :))
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8257
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 448
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8257
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 448
Składniki
Śledzie namoczyć, potem pokroić na paseczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć. Seler, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki ugotować w jednym garnku a w drugim garnku ugotować buraki. Wystudzoną jarzynę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Starte buraki skropić sokiem z cytryny.
Układać warstwami: ziemniaki, seler, pietruszka, śledzie, cebula, majonez, marchewka, buraki i ser może być ale nie musi (starty na drobnych oczkach). Smacznego