Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki jest idealny przepis na ciekawą przystawkę? Znudziły ci się tradycyjne śledzie w śmietanie lub oleju? Skuś się na śledzie inaczej w postaci przyciągających wzrok koreczków z matjasów, ułożonych na chmurce z buraczków i zwieńczonych zieloną oliwką. Przekąskę możesz podać jako oryginalny element wieczerzy wigilijnej, przystawkę podczas świętowania Nowego Roku lub na inną uroczystość, na którą przygotowujesz zimny bufet. Wszystkie składniki przystawki możesz przygotować wcześniej, ale złóż koreczki na chwilę przed przyjściem gości. Świeża przystawka będzie wyglądała apetycznie, a śledzie nie wyschną.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4559
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29500
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18998
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 841
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4559
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29500
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18998
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 841
Składniki
Śledzie włóż do wody i mocz przez kilka godzin, by pozbyć się nadmiaru soli. Ugotuj buraki w osolonej wodzie w mundurkach do miękkości, następnie wystudź i obierz. Możesz je ugotować na półtwardo, a później upiec w piekarniku. Zetrzyj buraczki na tarce jarzynowej lub zmiel buraka w malakserze. Połącz buraczki z serkiem kanapkowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw octem, solą i pieprzem.
Pokrój bagietki na kromki i każdą tostuj na suchej patelni z dwóch stron, by stała się chrupiąca. Ułóż na bagietce porcję buraczkowego musu, na nim kawałek śledzia, a na wierzchu dodaj zieloną oliwkę i przebij całość wykałaczką. Przekąskę serwuj od razu po przygotowaniu, uprzednio dekorując ją natką pietruszki.