Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki jest idealny przepis na ciekawą przystawkę? Znudziły ci się tradycyjne śledzie w śmietanie lub oleju? Skuś się na śledzie inaczej w postaci przyciągających wzrok koreczków z matjasów, ułożonych na chmurce z buraczków i zwieńczonych zieloną oliwką. Przekąskę możesz podać jako oryginalny element wieczerzy wigilijnej, przystawkę podczas świętowania Nowego Roku lub na inną uroczystość, na którą przygotowujesz zimny bufet. Wszystkie składniki przystawki możesz przygotować wcześniej, ale złóż koreczki na chwilę przed przyjściem gości. Świeża przystawka będzie wyglądała apetycznie, a śledzie nie wyschną.
Polecam.
Odsłon: 394
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1849
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 597
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1953
Polecam.
Odsłon: 394
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1849
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 597
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1953
Składniki
Śledzie włóż do wody i mocz przez kilka godzin, by pozbyć się nadmiaru soli. Ugotuj buraki w osolonej wodzie w mundurkach do miękkości, następnie wystudź i obierz. Możesz je ugotować na półtwardo, a później upiec w piekarniku. Zetrzyj buraczki na tarce jarzynowej lub zmiel buraka w malakserze. Połącz buraczki z serkiem kanapkowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw octem, solą i pieprzem.
Pokrój bagietki na kromki i każdą tostuj na suchej patelni z dwóch stron, by stała się chrupiąca. Ułóż na bagietce porcję buraczkowego musu, na nim kawałek śledzia, a na wierzchu dodaj zieloną oliwkę i przebij całość wykałaczką. Przekąskę serwuj od razu po przygotowaniu, uprzednio dekorując ją natką pietruszki.