Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie to niezwykle popularna przekąska, którą serwujemy podczas prywatek, rodzinnych spotkań oraz świąt i większych imprez, takich jak sylwester! Aby śledzie nabrały odpowiedniej delikatności przed przyrządzeniem należy je wymoczyć. Najczęściej do tego celu wykorzystujemy wodę lub mleko. My mamy dla Was ciekawszy sposób - moczenie śledzi w piwie. Ten złoty trunek nada Waszej przystawce odpowiedniej kruchości i głębi smaku. Skorzystajcie z tego przepisu, a gwarantujemy, że sięgniecie po niego nie raz!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2972
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1059
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1831
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2972
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1059
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1831
Składniki
Piwo przelewamy do rondelka, dodajemy liście laurowe i czarny pieprz w ziarnach. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu przez kilka minut. Gorące piwo z przyprawami odstawiamy do ostygnięcia.
Filety śledziowe przekładamy do dużego słoja. Zalewamy je przestudzonym piwem z przyprawami. Słoik przykrywamy zakrętką i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Na drugi dzień śledzie wyciągamy z zalewy i przyrządzamy według własnych upodobań.