Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie to niezwykle popularna przekąska, którą serwujemy podczas prywatek, rodzinnych spotkań oraz świąt i większych imprez, takich jak sylwester! Aby śledzie nabrały odpowiedniej delikatności przed przyrządzeniem należy je wymoczyć. Najczęściej do tego celu wykorzystujemy wodę lub mleko. My mamy dla Was ciekawszy sposób - moczenie śledzi w piwie. Ten złoty trunek nada Waszej przystawce odpowiedniej kruchości i głębi smaku. Skorzystajcie z tego przepisu, a gwarantujemy, że sięgniecie po niego nie raz!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 591
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 973
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1963
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 591
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 973
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1963
Składniki
Piwo przelewamy do rondelka, dodajemy liście laurowe i czarny pieprz w ziarnach. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu przez kilka minut. Gorące piwo z przyprawami odstawiamy do ostygnięcia.
Filety śledziowe przekładamy do dużego słoja. Zalewamy je przestudzonym piwem z przyprawami. Słoik przykrywamy zakrętką i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Na drugi dzień śledzie wyciągamy z zalewy i przyrządzamy według własnych upodobań.