Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie to niezwykle popularna przekąska, którą serwujemy podczas prywatek, rodzinnych spotkań oraz świąt i większych imprez, takich jak sylwester! Aby śledzie nabrały odpowiedniej delikatności przed przyrządzeniem należy je wymoczyć. Najczęściej do tego celu wykorzystujemy wodę lub mleko. My mamy dla Was ciekawszy sposób - moczenie śledzi w piwie. Ten złoty trunek nada Waszej przystawce odpowiedniej kruchości i głębi smaku. Skorzystajcie z tego przepisu, a gwarantujemy, że sięgniecie po niego nie raz!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 173
Składniki
Piwo przelewamy do rondelka, dodajemy liście laurowe i czarny pieprz w ziarnach. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu przez kilka minut. Gorące piwo z przyprawami odstawiamy do ostygnięcia.
Filety śledziowe przekładamy do dużego słoja. Zalewamy je przestudzonym piwem z przyprawami. Słoik przykrywamy zakrętką i odstawiamy na dobę w chłodne miejsce. Na drugi dzień śledzie wyciągamy z zalewy i przyrządzamy według własnych upodobań.