Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie na słodko z rodzynkami i żurawiną

Śledzie na słodko z rodzynkami i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50959

Dodano:

Odsłon: 12835

Wersja na słodko z dodatkiem rodzynek i żurawiny połączonych miodem.

Składniki

  • 500 g filetów ze śledzia
  • 5 cebul
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 100 ml oleju
  • 100 ml miodu
  • garść suszonych grzybów
  • szklanka rodzynek
  • szklanka suszonej żurawiny
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie na słodko z rodzynkami i żurawiną

Przygotowanie

  1. Śledzie dzień wcześniej moczymy w wodzie (co najmniej dwukrotnie) ,kroimy na kawałki ok. 5 cm. Grzyby moczymy i gotujemy. Kroimy w paski.
    Cebule kroimy w piórka ,szklimy na oleju ,dodajemy przecier pomidorowy ,grzyby ,rodzynki ,żurawinę i miód. Podgrzewamy (cały czas mieszając) i studzimy. Dodajemy śledzie ,dokładnie ze sobą łączymy ,przekładamy do pojemników i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania19821 15 stycznia 2015 Fantastycznie wyglądają! Ja ostatnio robiłam matjasy zawijane z wiśnią - lekko słodkawe, bardzo delikatne. Aby wypróbować smak, polecam te z SEKO, bo jak trzeba jakąś przystawkę na szybko, posiłkujemy się nimi.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń