Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolacja wigilijna to dobra okazja do tego, by przygotować ciekawą wersję śledzi. Poza chrupkimi rzodkiewkami, dodaj do śledzi po wileńsku także marynowane pieczarki i korniszony. Przystawkę możesz przygotować na kilka dni przed Świętami, by zaoszczędzić na czasie. Poza tym śledzie dłużej marynowane będą smaczniejsze.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 509
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244086
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 509
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244086
Składniki
Wymocz śledzie w wodzie przez kilka godzin. Następnie wyjmij i pokrój na większe kawałki. Cebulkę obierz i drobno poszatkuj. Pieczarki i korniszony pokrój w kostkę podobnej wielkości i przełóż na sitko do odsączenia płynu. Włóż cebulkę, ogórki i grzyby do miski, dodaj 1 łyżkę oleju i dokładnie wymieszaj. Ułóż na dnie naczynia do serwowania.
2 łyżki płynu po odsączeniu ogórków i pieczarek zmieszaj z 3 łyżkami oleju, dodaj kilkanaście ziaren czarnego pieprzu i polej przygotowaną marynatą śledzie, dodaj pokrojone w plasterki rzodkiewki, wymieszaj. Ułóż śledzie na warstwie marynowanych warzyw. Przykryj pokrywką naczynie ze śledziami i ustaw w chłodne miejsce do zamarynowania. Przed serwowaniem posyp śledzie koperkiem i podawaj z kromkami świeżego pieczywa.