Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie pod pierzynką z burakiem, jabłkiem i cebulą to smaczna, kolorowa i prosta w przygotowaniu przekąska, którą szczególnie polecam wszystkim miłośnikom śledzi. Doskonale sprawdzi się na świątecznym stole, będzie również oryginalnym starterem na domowych przyjęciach.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Do małej miski przekładamy śmietanę i majonez, całość doprawiamy cukrem, solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos wstawiamy do lodówki aby się schłodził.
Upieczonego, wystudzonego oraz dobrze schłodzonego buraka kroimy w dość cienkie plastry. Wymoczone w wodzie lub mleku oraz odsączone i osuszone filety śledziowe kroimy w dzwonka. Czerwoną cebulę drobno siekamy. Umyte jabłko razem ze skórką kroimy w niezbyt grube plastry, po czym skarapiamy je sokiem z cytryny.
Na talerzyku układamy poszczególne składniki, jeden na drugim. Na spodzie plaster buraka, kawałek śledzia, całość posypujemy porcją posiekanej cebuli a nastepnie wszystko polewamy łyżką sosu. Na warstwie sosu umieszczam śledzia, plaster jabłka i znowu porcję cebuli. Na wierzchu umieszczamy wierzch polewamy sosem majonezowo- śmietanowym i dekorujemy natką pietruszki.