Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie pod pierzynką z burakiem, jabłkiem i cebulą to smaczna, kolorowa i prosta w przygotowaniu przekąska, którą szczególnie polecam wszystkim miłośnikom śledzi. Doskonale sprawdzi się na świątecznym stole, będzie również oryginalnym starterem na domowych przyjęciach.
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.Te zrobiłam pierwszy raz i na pewno nie...
Odsłon: 6486
Propozycją na świąteczny stół. Śledzie z buraczkami, będą idealne i na święta...
Odsłon: 10633
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 344
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 124
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 204
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2161
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 344
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 124
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 204
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2161
Składniki
Do małej miski przekładamy śmietanę i majonez, całość doprawiamy cukrem, solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos wstawiamy do lodówki aby się schłodził.
Upieczonego, wystudzonego oraz dobrze schłodzonego buraka kroimy w dość cienkie plastry. Wymoczone w wodzie lub mleku oraz odsączone i osuszone filety śledziowe kroimy w dzwonka. Czerwoną cebulę drobno siekamy. Umyte jabłko razem ze skórką kroimy w niezbyt grube plastry, po czym skarapiamy je sokiem z cytryny.
Na talerzyku układamy poszczególne składniki, jeden na drugim. Na spodzie plaster buraka, kawałek śledzia, całość posypujemy porcją posiekanej cebuli a nastepnie wszystko polewamy łyżką sosu. Na warstwie sosu umieszczam śledzia, plaster jabłka i znowu porcję cebuli. Na wierzchu umieszczamy wierzch polewamy sosem majonezowo- śmietanowym i dekorujemy natką pietruszki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 1624
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 316