Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w tym wydaniu są bardzo pyszne i szybkie do przygotowania. Jest to jedna z potraw, którą przygotowujemy na Święta Bożego Narodzenia.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez godzinę , jeżeli jest potrzeba to dłużej. Po namoczeniu wyjmujemy osączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy w plastry. Rodzynki moczymy w ciepłej wodzie , aż zmiękną. Olej rozgrzewamy w rondelku. Wrzucamy cebule i szklimy ją . Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i sok z cytryny, Dodajemy cukier, a na samym końcu rodzynki. Zagotowujemy cały czas mieszając. Śledzie i sos układamy warstwami w misce lub jak to woli można wszystko pomieszać. Wstawiamy na noc do lodówki aby się wszystko razem przegryzło.