Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie Reginy

Śledzie Reginy

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 158

Dodano:

Odsłon: 3834

Śledzie w tym wydaniu są bardzo pyszne i szybkie do przygotowania. Jest to jedna z potraw, którą przygotowujemy na Święta Bożego Narodzenia.

Składniki

  • 1 kg solonych śledzi matjasów
  • 4 sztuki cebuli
  • 1/2 szklanki oleju
  • 15 dag koncentratu pomidorowego
  • 10 dag rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka soku z cytryny
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie Reginy

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez godzinę , jeżeli jest potrzeba to dłużej.
    Po namoczeniu wyjmujemy osączamy i kroimy na mniejsze kawałki.

    Cebule kroimy w plastry. Rodzynki moczymy w ciepłej wodzie , aż zmiękną.

    Olej rozgrzewamy w rondelku. Wrzucamy cebule i szklimy ją . Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i sok z cytryny, Dodajemy cukier, a na samym końcu rodzynki. Zagotowujemy cały czas mieszając.

    Śledzie i sos układamy warstwami w misce lub jak to woli można wszystko pomieszać. Wstawiamy na noc do lodówki aby się wszystko razem przegryzło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń