Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w tym wydaniu są bardzo pyszne i szybkie do przygotowania. Jest to jedna z potraw, którą przygotowujemy na Święta Bożego Narodzenia.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez godzinę , jeżeli jest potrzeba to dłużej. Po namoczeniu wyjmujemy osączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy w plastry. Rodzynki moczymy w ciepłej wodzie , aż zmiękną. Olej rozgrzewamy w rondelku. Wrzucamy cebule i szklimy ją . Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i sok z cytryny, Dodajemy cukier, a na samym końcu rodzynki. Zagotowujemy cały czas mieszając. Śledzie i sos układamy warstwami w misce lub jak to woli można wszystko pomieszać. Wstawiamy na noc do lodówki aby się wszystko razem przegryzło.