Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwolenników śledzi jest wielu. Śledzik w oleju z cebulką jest chyba najbardziej popularny, potem prym wiodą rolmopsy, a później sałatki. Z ryby tej można zrobić również dania gorące, przekąski, przyrządzić farsz do warzyw. Dziś proponuję śledzika w aromatycznym sosie
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3721
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 161
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 875
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 119
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3721
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 161
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 875
Składniki
Filety zalać w całości mlekiem na 3 godziny, po czym odcedzić i zalać świeżym, odstawić jeszcze na godzinę.
Po tym czasie dobrze odsączyć śledzie i pokroić w dzwonka. Ułożyć w półmisku.
Cebulę pokroić w kostkę i przelać na sitku wrzątkiem, odstawić do wystygnięcia. Obraną pomarańczę, ogórki i jabłko pokroić w kostkę, połączyć z wystudzoną cebulą. Majonez, śmietanę, cukier, pieprz i szczyptę soli dobrze wymieszać, połączyć z pokrojonymi warzywami. Polać sosem filety śledziowe i odstawić pod przykryciem na 1-2 godziny do lodówki. Podawać z dodatkiem pieczywa.