Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź w jogurcie jest lżejszą wersją śledzia w śmietanie. Możesz zaserwować go na Wigilię lub gdy tylko masz ochotę. Śledź w jogurcie to połączenie słonej ryby, chrupiącej cebulki oraz ogórka i kremowego, aromatycznego sosu. Dla przełamania smaku, możesz dodać do nich również chrupiące jabłka. Dressing możesz dowolnie przyprawić np. skórką cytrynową, tymiankiem lub słodką papryką w proszku. Przystawka przechowywana w lodówce może zachować świeżość nawet do 2 tygodni (wszystko zależy od daty ważności jogurtu).
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2871
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 107
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 289
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2871
Składniki
Śledzie pokrój w większą, a ogórki w mniejszą kostkę. Cebulę obierz i posiekaj w piórka lub półplasterki. Włóż wszystkie składniki do dużego słoika lub szklanego pojemnika hermetycznego. W oddzielnym naczyniu wymieszaj jogurt z octem i cukrem, a następnie dopraw solą (możesz pominąć, ponieważ śledź i ogórek są słone same w sobie), czarnym, świeżo mielonym pieprzem i ulubionymi przyprawami. Możesz wykorzystać gotową przyprawę do ryb. Powstałym sosem zalej rybę i wstaw do lodówki.
Zamarynowany śledź jest gotowy do jedzenia drugiego lub trzeciego dnia, kiedy smaki dobrze się połączą. Przystawkę podawaj schłodzoną, najlepiej z kromką świeżego chleba lub gotowanymi ziemniakami.