Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju z cebulą to przepis, który wyróżnia się minimalną liczbą składników i jednocześnie tradycyjnym smakiem.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 691
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1396
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 691
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1396
Składniki
Mleko i wodę wymieszaj. Włóż do przygotowanej mikstury śledzie na około 3 godziny. Po tym czasie odcedź je, a następnie pokrój na kawałki o wielkości około 3-4 centymetrów.
Cebule posiekaj w piórka po obraniu. Przełóż je na sitko i przelej wrzątkiem, aby były miękkie. Włóż do miski. Wsyp sól i cukier. Zamieszaj dokładnie.
Do suchych i czystych słoików wykładaj śledzie i przygotowane cebule na przemian. Zalej olejem. Zakręć dokładnie słoiki i wstaw do lodówki na minimum 24 godziny.