Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska na imprezę, urozmaicenie na kolację czy danie na świąteczny stół.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2899
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w cienkie pióra, sparzyć wrzątkiem na sicie, odstawić. Do miski dodać musztardy, łyżeczkę miodu, śmietanę, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić. Gdyby sos wyszedł na ostry, dodać więcej śmietany lub majonezu. Wymoczone 2-3 godziny w mleku śledzie, osuszyć, pokroić na kawałki. Śledzie i cebulę przełożyć do sosu, całość wymieszać. Wstawić na kilka godzin do lodówki, podawać na co dzień i od święta.