Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2601
Dodano: 06.12.2016
Odsłon: 22132
> 6 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy tak długo aż pozbędą się nadmiaru soli (1-2 godz. - wszystko zależy od naszego smaku). Cebulę kroimy w piórka, imbir obieramy i kroimy na cienkie plasterki.
Zagotowujemy wodę, ocet, oliwę, cukier, imbir, goździki, anyż, ziele angielskie, pieprz, kolendrę, liście laurowe, cebulę, cynamon i sól. Następnie studzimy.
Wymoczone śledzie kroimy na kawałki, układamy w słoiku przekładając gałązkami tymianku, zalewamy marynatą. Odstawiamy na 24 godz. do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)