Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8678
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8678
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, marchew w cienkie plasterki. Zagotować zalewę (woda, sól, cukier, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, marchew, cebula). Zalewę gotować około 5 minut. Po wyłączeniu dodać ocet i wymieszać.
Śledzie wymoczyć w wodzie, wypłukać i odsączyć. Włożyć do słoika i zalać wystudzoną zalewą. Na wierzch dać łyżkę oleju kujawskiego. SMACZNEGO!