Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16206
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4952
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16206
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4952
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, marchew w cienkie plasterki. Zagotować zalewę (woda, sól, cukier, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, marchew, cebula). Zalewę gotować około 5 minut. Po wyłączeniu dodać ocet i wymieszać.
Śledzie wymoczyć w wodzie, wypłukać i odsączyć. Włożyć do słoika i zalać wystudzoną zalewą. Na wierzch dać łyżkę oleju kujawskiego. SMACZNEGO!