Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 830
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8942
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10544
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4754
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 830
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8942
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1320
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10544
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4754
Składniki
Śledzie namoczyć w wodzie mineralnej przez 1 godzinę, pokroić w dzwonka szerokości ok. 3 cm. W słoju układać kolejno : warstwę śledzi, posypać czosnkiem, majerankiem i mielonym pieprzem, następna warstwę śledzi.. itd.. Całość zalać oliwą/ olejem, wrzucić 2-3 ziarenka ziela angielskiego i listek laurowy. Zakręcić słój, wymeszać wszystko wstrząsając energicznie. Odstawić do lodówki. Śledzik nabiera mocy po kilku godzinach :)